Kilka słów o mnie

Szanowni Państwo,

Jestem dr Barbara Pyszczuk

Absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie. Zakres pracy doktorskiej, realizowanej w Katedrze Dietetyki obejmował modyfikację sposobu żywienia w chorobach nerek.

Dietetyk kliniczny. Prelegent krajowych oraz międzynarodowych konferencji naukowych. Autorka licznych publikacji naukowych i popularnonaukowych z zakresu żywienia. Na co dzień współpracuje z pacjentami z chorobami nerek.

Regularny udział w kongresach, sympozjach, konferencjach krajowych i zagranicznych pozwala na bieżąco wdrażać wszystkie nowinki z zakresu żywienia, dietetyki, dietoterapii oraz dietoprofilaktyki.

Opublikowane książki i E-book;

Tytuł:

  1. ,,Spacerkiem po Diecie w Kamicy Moczowej”. e-book i książka
  2. ,,Dieta Niskobiałkowa w PChN’’. e -book
  3. ,,Dna Moczanowa – Dietoterapia’’. e-book
  4. ,,Tabele PChN -białko, sód, potas, fosfor, puryny’’. e-book
  5. ,,Z Dializą w Krainie Smaków”. e- book i książka
  6. ,,Dieta w Chorobie Nerek Przeddializą’’. e – book i książka
  7. ,,7-Day Kidney Disease Meal Plan and Recipes ‘’. e-book
  8. Plan Żywieniowy w PChN 1-2 st.-Jadłospis śr. zaw. Białka 55 gram.e-book
  9. Plan Żywieniowy w PChN 1-2 st.-Jadłospis śr. zaw. Białka 65 gram. e-bookPlan Żywieniowy w PChN 1-2 st.-Jadłospis śr. zaw. Białka 75 gram. e-bookPlan Żywieniowy w Dializie (Hemodializa)-Jadłospis śr. zaw. Białka 80g/d. e-book

Zapraszam 

 

 

 

 

Udział w Konferencjach

2006r. II Konferencja Naukowa Fizjologiczne uwarunkowania postępowania dietetycznego Warszawa SGGW Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji.

2006r. Konferencja naukowo-dydaktyczna Antyoksydanty w Medycynie. Łódź. Katedra Farmakologii i Farmakologii Klinicznej Uniwersytetu Medycznego w Łodzi

2007r. The Role of the Fruit and Vegetables in the Fight against Obesity. BRUSSELS, BELGIUM

2007r. I Zjazd Polskiego Towarzystwa Badań nad Otyłością. Poznań

2008r. XVII Konferencja Naukowo- Szkoleniowa Polskiego 7-29 Towarzystwa Nefrologicznego. Poznań

2009r.VIII Gdańskie Dni Cukrzycy i 29 Nadciśnienia Tętniczego(Gdańsk)

2009r. Konferencja Szkoleniowo – Naukowa , Aktualności w Gastroenterologii. Warszawa

2013r. III Ogólnopolska Konferencja Dietetyki – Congressus Dietetica. Łódź

2013r. Żywienie drogą przewodu pokarmowego, Terapia żywieniowa XXI wieku. Gdynia

2014r. Suplementy diety – dokąd zmierzamy? Warszawa

2016r. VIII Konferencja naukowo-szkoleniowa „Żywienie w onkologii” Gdynia

2016r. Dietoterapia w chorobach cywilizacyjnych Warszawa

2016r. I Ogólnopolski Kongres Dietetyki i Medycyny Funkcjonalnej. Rumia

2016r. II Narodowego Kongresu Nowatorskie metody leczenia nadwagi i otyłości. Warszawa

2016r. psychodietetyka –Zaburzenia odżywiania. Gdynia

2016r. Konferencja „Żywienie w chorobach autoimmunizacyjnych. Między koncepcjami patofizjologicznymi a Evidence-Based Nutrition” Gdańsk

2017r. II Narodowy Kongres Żywieniowy. Warszawa

2017r. Dietoterapia w zespole metabolicznym, pcos, insulinooporności. Kurs doszkalający Gdynia

2017r. Konferencja – Programowanie Zdrowia Gdynia

2017r. IX Konferencja – Nowe trendy w żywieniu klinicznym  Gdynia

2017r. Konferencja Medycyna Żywienia 2017r.Food Medicine Conferen 2017.Warszawa

2017r. Konferencja Insulinooporność Problem XXI wieku. Warszawa

2017r. Diety roślinne i ich oblicza. Kraków

2017r. XIV Gdańskim Repetytorium Nefrologicznym — POST ASN Meeting

2017r.II Międzynarodowa Konferencja „Witamina D – minimum, maximum, optimum”

2017r. Choroby dziedziczne w praktyce nefrologicznej

2018r,XXIV Konferencja Polskiego Towarzystwa Nefrologicznego

2019r. Ogólnopolskie Sympozjum — Rehabilitacja w Chorobach Nerek i Układu Moczowego

2022r. Krakowskie Dni Dializoterapii