Mrożony jogurt z dodatkami
Jdealna orzeźwiająca pyszna i pożywna przekąska
Czas przygotowania 15 minuty minut
- kubeczek 180-200g jogurt grecki
- 2 łyżki miód
- 50-100g owoce świeże lub mrożone
1. Przygotuj płaską blachę lub blachę do pieczenia z papierem do pieczenia.2. Wymieszaj jogurt i miód.3. Rozłóż mieszankę jogurtową na przygotowanej blasze dopieczenia i posyp malinami. Można przykryć folią.4. Włóż do zamrażarki na około 3 godziny lub do momentu, gdy jogurt będzie zamrożony. Pokrój lub połam na kawałki i podawaj. Zalecam przechowywanie mrożonego jogurtu w hermetycznym pojemniku lub woreczku w zamrażarce,Można dodać przed zamrożeniem startą czekoladę lub wiórki kokosowe
Składniki odżywcze 1 porcji-30g
Energia 40 kcal
Białko 1,8 g
Węglowodany 4,5 g
Fosfor 29 mg
Sód 8 mg
Potas 40 mg
Wapń 25 mg