Potas w PChN
Frittata ze spaghetti i bazyli-przyjazna dla nerek
Składniki; 4 porcje
Przygotowanie;
Składniki odżywcze na porcję
:
Kalorie: 271 kcal , Białko: 17 g,
sodu 208 mg, potas: 212 mg,
Kalorie: 271 kcal , Białko: 17 g,
sodu 208 mg, potas: 212 mg,
CZYTAJ WIĘCEJ
Proces obniżania zawartości potasu, fosforu i sodu w żywności za pomocą wody, temperatury i czasu. Zakres redukcji składników mineralnych (sodu, potasu i...
Zmniejszenie spożycia owoców i warzyw ze względu na wysoką zawartość potasu powoduje, że dieta zwiększa ryzyko chorób sercowo- naczyniowych, może mieć niekorzystny wpływ na równowagę kwasowo-zasadową pacjenta i mikrobiotę jelitową
Czy słyszałeś, że ocet jabłkowy jest dobry dla twojego zdrowia? Podobnie jak wiele suplementów, może być trochę prawdy, jednak ocet jabłkowy nie jest...
Zmniejszenie spożycia owoców i warzyw ze względu na wysoką zawartość potasu powoduje, że dieta zwiększa ryzyko chorób sercowo- naczyniowych, może mieć...
Cenione ze względu na walory smakowe oraz lekkostrawność. Dlaczego warto wprowadzić szparagi do swojej diety? Ze względu na swoje właściwości szparagi...