Płyny- Co? Ile? i dla czego? należy pić! w kamicy układu moczowego
CZYTAJ WIĘCEJ
Proces obniżania zawartości potasu, fosforu i sodu w żywności za pomocą wody, temperatury i czasu. Zakres redukcji składników mineralnych (sodu, potasu i...
Zmniejszenie spożycia owoców i warzyw ze względu na wysoką zawartość potasu powoduje, że dieta zwiększa ryzyko chorób sercowo- naczyniowych, może mieć niekorzystny wpływ na równowagę kwasowo-zasadową pacjenta i mikrobiotę jelitową
Czy słyszałeś, że ocet jabłkowy jest dobry dla twojego zdrowia? Podobnie jak wiele suplementów, może być trochę prawdy, jednak ocet jabłkowy nie jest...
Zmniejszenie spożycia owoców i warzyw ze względu na wysoką zawartość potasu powoduje, że dieta zwiększa ryzyko chorób sercowo- naczyniowych, może mieć...
Cenione ze względu na walory smakowe oraz lekkostrawność. Dlaczego warto wprowadzić szparagi do swojej diety? Ze względu na swoje właściwości szparagi...