Dietoterapia w PChN
https://doktorbarbara.pl/dieta-w-chorobach-nerek/
CZYTAJ WIĘCEJ
Oto propozycja na dynię w najlepszym wydaniu! Ten przepis to prawdziwa gra smaków: słodkie, słone, chrupiące i świeże – do tego z kostką fety, która dodaje mu ten niepowtarzalny charakter. Porcja dla 6 osób jako dodatek… ale uwaga, wciąga! 😄
Dla osób z chorobą nerek dynia jest strzałem w dziesiątkę – niskokaloryczna, pełna błonnika i pyszna. A co najważniejsze? Dynia pomaga ograniczać spożycie soli, bo już sama dodaje potrawom niezwykłego smaku. Czyli możemy mieć zdrowe nerki i pełny talerz, nie idąc na kompromisy smakowe. Spróbujcie, bo zdrowie też zasługuje na coś ekstra!
Makaron z Hummusem
Hummus, czyli pasta z ciecierzycy, to pyszny dodatek.Jak w nietypowy sposób można go wykorzystać do przygotowania smacznego obiadu.
Ciasto Skyrnik Skyrnik bez dodatku cukru to deser tak prosty, że można go zrobić, zanim skończysz oglądać ulubiony serial! Jest to idealna opcja dla...
"Droga do lepszego zdrowia: Badanie skuteczności diety ketonowej w ADPKD"(Autosomalna dominująca wielotorbielowatość nerek ) ADPKD, czyli autosomalna...
Czekolada a Przewlekła Choroba Nerek Zastanawiasz się, Czy możesz bezpiecznie cieszyć się okazjonalnym kawałkiem czekolady, będąc osobą z przewlekłą...