Pieczeń (schab)
Nasiona kopru włoskiego, kminku, kopru i anyżu pokrywają pieczeń, tworząc soczyste, aromatyczne i pełne smaku danie.
Składniki na 14 porcji
- 1600 g schabu bez kości
- 2 łyżki sosu sojowego o niskiej zawartości sodu
- 2 łyżki nasion anyżu
- 2 łyżki nasion kopru włoskiego
- 2 łyżki kminku
- 2 łyżki nasion kopru
Przygotowanie:
- Nacieramy pieczeń sosem sojowym i mieszamy z przyprawami
- Zawijamy mięso w folię; przechowujemy w lodówce przez co najmniej 2 godziny lub przez noc.
- Rozgrzewamy piekarnik do 180 ° C i usuwamy folię.
- Schab pieczemy przez 35–40 minut na 500 g mięsa. Po upieczeniu pozostawiamy mięso na 5 min.
Składniki odżywcze na 1 porcję
Energia 225 kcal
Białko 24 g
Sód 134 mg
Fosfor 225 mg
Potas 405 mg
Wapń 53 mg